Pihenjen Mezőhegyesen egy 100 éves iskolában!

Peregi Vendégház és Iskolamúzeum

47-es major, Külsőpereg, hrsz. 1420.
Mezőhegyes
5820
GPS-koordináták:
46.29299
20.89861

Telefon: 00 36 70 3765034,
00 36 70 3139623, 00 36 70 3139643
INGYENES WIFI!
NTAK-reg.: EG20004665
csanadaradtorontal@gmail.com. peregivendeghaz@gmail.com

Képek rólunk

Tételek: 7 - 12 ból 18
<< 1 | 2 | 3 >>

Bemutatjuk a Peregi Vendégházat

A Peregi Vendégházat egy százéves iskola épületében alakítottuk ki Mezőhegyes külterületén, a 47-es majorban, másnéven Külsőperegen. A vendégház a Mezőhegyes-Battonya főúttól csupán 1,5 kilométerre fekszik, jó minőségű aszfaltúton megközelíthető. Távolsága Szegedtől 75, Makótól 35, Orosházától 35, Gyulától 65, Békéscsabától 70, Aradtól 36 kilométer.

Az iskola főépületében, illetve a mellette levő "kisházban" hat szobában összesen 32 ágy várja a pihenésre, természetjárásra, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A szálláshely ideális nagycsaládosok és baráti társaságok részére. A főépületben hat zuhanyzó és öt wc áll rendelkezésre. A konyhában mikrohullámú sütő, gáztűzhely, hűtőszekrény, kávéfőző, edények, bogrács található. A társalgóban egyszerre akár 25 fő ülheti körül az asztalt. A hatalmas (5800 m2) parkosított telken 50 férőhelyes fedett terasz, kemence, grillező és bográcsozóhely várja a főzni vágyókat. Az iskola főépületében, az egyik tanteremben található az iskolatörténeti kiállítás, amely előzetes bejelentkezéssel látogatható. Halastó és termő gyümölcsfák, kerékpár bérelhető.

Címünk:

Mezőhegyes, 47-es major, Külsőpereg, hrsz. 1420.

Üzemeltető: Szántó Zoltán egyéni vállalkozó

adószám: 43413096-2-43

Információ és foglalás: Jakabné Szántó Ágnes 06/70 313-9623, Jakab Vilmos 06/70 313-9643

 

Szállásdíj: május 1-től szeptember 31-ig: 4000 ft/fő/éj + 300 ft IFA

(18 év alattiak, diákok és munkavégzés céljából Mezőhegyesre érkezők mentesülnek megfizetése alól)

2 éves kor alatt ingyenes

Fűtési időszakban, október 1-től április 31-ig a szállásdíj: 4500 ft/fő/éj + 300 ft IFA

Több éjszaka és ötnél több fő együttes foglalása esetén kérje speciális árajánlatunkat!

 

Ajánlat osztálykirándulásra

Jöjjön el hozzánk, ismerje meg a Maroshát szépségeit!

A 100 éves iskola épületében kialakított, frissen felújított Peregi Vendégház várja az osztálykirándulókat Mezőhegyes közelében.

Megközelítés: aszfaltúton Mezőhegyes és Battonya között, a főúttól 1,5 kilométerre. Menetrendszerinti autóbusszal naponta többször is Szeged-Mezőhegyes, illetve Gyula-Battonya irányából. Vonattal Belsőpereg megállóig, onnan kb. 3 kilométer gyalog.

Szolgáltatásaink: Hat szoba, 32 ágy, két épületben, főzési lehetőség, teljesen felszerelt konyha (edények, kávé-, teafőző, mikrosütő, gáztűzhely, bogrács), külön női-, férfi vizesblokk, összesen hat zuhanyzó, 5 wc, 50 férőhelyes fedett terasz, hatalmas kert, kemence, halastó, tűzrakóhely, zárt parkoló, iskolatörténeti kiállítás.

Sportolási lehetőségek: foci, kosárlabda, gyalog- és kerékpártúra kijelölt túraútvonalakon, lovaglás, evezés a Száraz-éren.

Programlehetőségek: közös kenyér- vagy pizzasütés a kemencében, kézműves foglalkozás, séta a szomszédba, ismerkedés háziállatokkal - ló, kecske, birka, baromfi. Látogatás a vaddisznófarmra. 

Látnivalók:  Kráter-tó, 48-as erdő, csikótelep, földbe vájt egykori csikóslak: putri, Zabos torony, Gluzek Gyula elevátormagtár, Arad és Csanád megye mezsgyéje védett növényekkel, Mezőhegyes 52 műemlék épülete, Kocsimúzeum, Száraz-ér, kunhalmok, Kistompai löszrét (csak KMNP engedélyével látogatható), Battonya hét temploma, Molnár C. Pál emlékház, Tótkomlós szlovák emlékek, néprajzi gyűjtemény, kirándulások Romániába: Pécska, Arad, Világos, Ménes-Hegyalja, Temesvár, Maros Ártér Nemzeti Park. Fürdési lehetőség egész évben Tótkomlóson, Makón és Gyopárosfürdőn, májustól szeptemberig Battonyán és a Mezőkovácsházán a strandfürdőben.

Árak:

A 2500 forintos listaárból iskoláscsoportoknak (10 fő felett) 250 ft kedvezményt adunk, vagyis csak 2500 ft áfával a szállásdíj.

Étkezés: étteremből rendelhető kiszállítva, reggeli 600 ft-tól, ebéd-vacsora 950 ft / fő ártól.

 

Airsoft-hétvége a Viharsarokban

Próbáld ki, tanulj profiktól!

 

Airsoft-hétvége Battonyán és Mezőhegyesen 7.900 ft-tól, 14-18 év közöttieknek 6500 ft

A csomag tartalma: egy éjszaka szállás a Peregi Vendégházban, 4 óra airsoft játék a battonyai Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola Airsoft Klubjának instruktoraival. Kezdőknek és profiknak egyaránt. Minimum létszám: 4 fő.

Két éjszakás csomag: a fentiek mellett látogatás vaddisznófarmra vagy kerékpártúra, gyalogtúra jelzett túraútvonalakon. Ára: 9.900 forint. 14-18 év között 8.500 forint.

A játék ára a következőket tartalmazza: pályabérlet, fegyverek bérleti díja, védőfelszerelés, 1000 db BB/fő (lövedék), instruktorok díja

A 14-18 év közötti  játékosoknak a játékban való részvételhez szülői nyilatkozat szükséges! Kedvezmény: 10 fő feletti létszám esetén 10%.

Minden játék eligazítással kezdődik, ahol a játékosok tájékoztatást kapnak a szabályokról (szóban és írásban), a fegyverek működéséről, a biztonsági előírásokról. A csapatokat a játék során instruktorok kísérik. Figyelemmel kísérik a szabályok betartását, igény szerint vezetik a csapatokat, irányítják a játékot, tanácsokat adnak a csapatoknak. A játék időtartama 4 óra. Önálló csoportnál minimális létszám 8 fő. Alacsonyabb létszámnál lehetőség van csoportokhoz csatlakozni.

Az airsoft játékról

Az airsoft egy (6 vagy 8 mm átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló) gömblövedéket kilövő, „alacsony” energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport gyűjtőneve. Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán. A játékok lehetnek ún. végkiállósak vagy visszaállósak, attól függően, mekkora pályán játsszák ezeket, illetve hány fő vesz bennük részt. Továbbá, hogy a játékszervező miként rendelkezik. Cél egy adott feladat teljesítése, ami lehet pl. terület elfoglalása, valamilyen céltárgy megszerzése, fontos személy útvonalon való végigkísérése stb. "Az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási vagy etnikai csoportot. Az airsoft a paintballhoz hasonló biztonságos, erőszakmentes stratégiai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni, nem a valóságot szimulálja - csupán egy játék. Az airsofteszközök olyan országokban is szabadon birtokolhatók, ahol a legszigorúbb szabályozás alá esik a fegyvertartás."

Hétvége a majorban disznótoros vacsorával baráti társaságoknak


(minimum létszám 10 fő, maximum 23 fő)
2 vagy 3 éjszakás csomag, félpanzióval, pálinkakóstolóval

Érkezés
a késődélutáni órákban
Welcome drink
vacsora csirkepörkölt, házi savanyúság, házi pálinka


másnap

bőséges reggeli: benne friss házi tej, túró, sajt, füstölt kolbász, tepertő, házi padlizsánkrém

utána wellness program, fürdés valamelyik környékbeli fürdőben: Makó, Gyopáros vagy Tótkomlós
délután a közeli vaddisznófarm megtekintése

városnézés Mezőhegyesen, lovardalátogatással vagy a ménes megtekintésével


este pálinkakóstoló a Viharsarok pálinkafőzde termékeiből, másfélórás szakavatott előadással
Bőséges disznótoros vacsora, hájaskifli

 

harmadik nap

reggeli után könnyű séta a majorban, kitartóbbaknak túra a Kráterhez vagy az ipari műemlék-jellegű Gluzek Gyula elevátormagtárhoz
délután fürdőlátogatás, ha nem volt még elég, vagy városnézés Battonyán, kirándulás Aradra

este marha- vagy vadpörkölt, előtte közös főzés Nádasdy István díjnyertes főzőmesterrel

vasárnap délelőtt
Bőséges reggeli után hazautazás

A program ára 6000 forint / fő / nap

plusz IFA 300 ft/fő/éj

 

Fakultatív programlehetőségek:

borkóstoló Balla Géza Ménes-hegyaljai boraiból 

lovaskocsizás a majorban

 

További csomagajánlatok:

Fürdő csillagtúra

A vendégház közelében számos gyógy- és termálfürdő található. Egész évben működik a tótkomlósi Rózsa fürdő, a makói Hagymatikum, az Orosháza melletti Gyopárosfürdő, a békéscsabai Árpád fürdő és a Gyulai Várfürdő. A nagybánhegyesi termálfürdő péntektől vasárnapig tart nyitva. A battonyai és a mezőkovácsházi termál- és strandfürdő a nyári szezonban várja a vendégeket. Pihenjen a major csendjében, és próbálja ki a környék gyógyító vizeit. Akár minden nap máshol. Egy hetes tartózkodás esetén speciális kedvezmények.

Madármegfigyelés

A vendégház közelében fontos természeti értékek találhatók. Ezek közül kiemelkedik a 22 kilométerre fekvő kardoskúti Fehér-tó, a madárvonulás egyik legfontosabb helyszíne. Darvakkal, gázló- és vízimadarakkal rendszerint lehet találkozni. A Száraz-ér mentén jégmadár, szürke és vörös gém, kis- és nagykócsag, nádirigó figyelhető meg. A vendégház állandó lakója egy vörösvércse-pár és egy bagolycsalád, de tövisszúró gébicset, sárga billegetőt, barna kányát és egerészölyvet is rendszeresen látni errefelé.

Disznóvágás a majorban

2 éjszaka szállás, étkezés, házipálinka kóstoló, disznóvágás profi böllérrel

Osztálykirándulás, mezei iskola

Ismermerkedés az egykori Csanád vármegyével. Tanóra a 100 éves iskola 100 éves tantermében

Minden 10 fő után egy fő ingyenes

Céges csapatépítés

túlélőtúra gumicsizmában, csapatjátékok, néptánccsoport, tamburazenekar, lovaglás, lovaskocsizás

Születésnapi buli, legénybúcsú, osztálytalálkozó

Ereszd el a hajamat? Itt a kutyát sem zavarja, ha végigénekli a csapat az éjszakát...

Szavazás

Önnek hogy tetszik az új weboldalunk?

Képgaléria: Kezdőlap

Hírek

Túrák a Marosháton

2012.10.14 20:44
Kerékpártúra-javaslat a Marosháton 3 napra nap, csütörtök este Érkezés, kipakolás, a...

Pereg

2012.10.03 21:19
A térképre nézve számos Pereg utótagú földrajzi nevet találunk a környéken. Belsőpereg,...

Csanád, Arad, Torontál

2012.10.03 20:56
Történelmi tanulmányaikból talán még emlékeznek a Trianon előtte magyar vármegyékre. Ezek közül...
Hogy tetszett Önnek weboldalunk? Megosztaná észrevételét a szolgáltatásainkkal kapcsolatban?...
Az utolsó majori iskola A Mezőhegyes Külsőpereg 47. számú majori iskola múltja és...